Proiectul Alapteaza

Sunt medic si mama a doi copii. Cel mic are 1 an si jumatate si inca il alaptez. Sunt constienta de beneficiile pe care le am atat eu cat si copilul in urma alaptarii; dar sunt si constienta de faptul ca, daca nu ma documentam si nu aveam acces la informatii poate nu acesta era desfasuratorul.

M-am gandit mult daca e de ajutor Proiectul Alapteaza, daca mamicile mai sunt interesate sa alapteze. Traim intr-o societate care ne obliga sa fim activi, sa fim in continua alergare,sa indeplinim mai multe sarcini deodata, sa traim dupa regulile altora. Iar alaptarea presupune liniste, calm, sa te dedici puiului tau, sa renunti la multe lucruri pe care le faceai inainte.

Recunosc ca sunt putin inraita de ideea de a alapta, atata timp cat stiu ca, teoretic, toate mamele sunt capabile sa alapteze, au destul lapte si totusi nu o fac. As accepta fara probleme motivatia ca nu isi doresc sa alapteze, ca e mai comod biberonul, insa nu si varianta “nu am avut lapte/ m-am chinuit si nu am reusit”.

Stiai ca citirea unui carti interesante declanseaza modificari in functionarea creierului, care pot dura cel putin cinci zile dupa incheierea lecturii?

Noi am descoperit mai mult de 100 carti captivante!

Vezi recomandarea zilei!

Intr-adevar, alaptarea este o alegere personala a mamei. Nici o mama nu poate fi obligata sa alapteze atat timp cat nu-si doreste sa o faca. Asta nu inseamna ca este mai putin mama pentru copilul ei, ca nu exista acea legatura speciala intre ea si copil.

Sunt constienta si de faptul ca subiectul alaptare este un subiect tabu, care din pacate nu este adus in discutie nici de pacienti, nici de doctori. Totusi rolul doctorilor este acela de a oferi parintilor informatii care sa-i mentina pe copii sanatosi si in siguranta, nu? Trendul normal este spre preventie si nu spre tratarea afectiunilor.

Cred ca este foarte important sa fie cunoscute datele stiintifice despre alaptare care, daca le credeti, arata numeroasele beneficii asupra sanatatii atat pentru mama cat si pentru copil. Si ca sa pun punctul pe İ, 13% din decesele sugarilor si copiilor mici, echivalentul a 1,3 milioane de vieti , pot fi salvate in fiecare an daca 90% dintre copii ar fi alaptati exclusiv timp de 6 luni.


Articolul primit 4.7 stele din 5 posibile si a fost considerat folositor de 150 mamici si tatici
- Publicat: Update: 2024-09-08 -

Trimite si prietenilor tai


Citeste si alte articole din categoria alaptare


Ai vazut ultimele colectii?