Sapun antibacterian sau sapun obisnuit? Ce sapun folosesti?

Reclamele prezinta cum , dupa ce folosesti un sapun antibacterian, nu mai ramai pe corp decat cu o bacterie dintr-o suta si cum esti inconjurat de o aura protectoare impotriva microbilor. Majoritatea persoanelor aleg sa foloseasca un sapun antibacterian, crezand ca acesta este mai bun.

Stiai ca citirea unui carti interesante declanseaza modificari in functionarea creierului, care pot dura cel putin cinci zile dupa incheierea lecturii?

Noi am descoperit mai mult de 100 carti captivante!

Vezi recomandarea zilei!

Care sunt recomandarile avizate? Sapun antibacterian sau mai bine nu?

In realitate lucrurile nu stau chiar asa.

Sapunul antibacterian s-a dovedit a fi de fapt periculos pentru sanantate. FDA (Food and Drug Administration) a anuntat ca acest produs nu este mai bun deloc si, din contra, poate produce mai mult rau, asfel incat ar trebui exclus de la vanzare.

Oamenii au pe suprafata pielii foarte multe bacterii bune, care ne mentin sanatatea. Sapunurile antibacteriene nu fac altceva decat sa distruga acesta bariera fiziologica, consecintele fiind serioase, de la rezistenta antibioticelor la problemem hormonale.

FDA a anuntat ca studiile pe animale au aratat faptul ca expunerea zilnica la substantele chimice antibacteriene au efecte asupra hormonilor estrogeni, testosteron si asupra hormonilor tiroidieni.

Pe piata exista extrem de multe produse antibacteriene sub forma de sapunuri, geluri de dus sau deodorante; ele sunt destul de usor de recunoscut, avand pe etichete cuvinte ca “antibacterian”, “antimicrobian”, “antiseptic”. De asemenea puteti regasi pe lista ingredientelor Triclosan (un pesticid) sau Triclocarban, ce scad apararea organismului impotriva unor agenti nocivi.

De aceea, FDA a cerut companiilor producatoare de asfel de produse, ca intr-un an de zile sa demonstreze ca produsele lor sunt sigure si mai bune decat sapunurile obisnuite, i ca contrar ar putea fi excluse de la vanzare din maagazine pana in 2016.

Pana in acel moment, FDA spune ca spalatul pe maini cu apa si sapun clasic ramane cea mai sigura metoda de a evita imbolnavirile si de a ne mentine sanatosi.

Tu ce fel de sapun folosesti?


Articolul primit 4.9 stele din 5 posibile si a fost considerat folositor de 134 mamici si tatici
- Publicat: Update: 2024-07-23 -

Trimite si prietenilor tai


Citeste si alte articole din categoria sanatate


Ai vazut ultimele colectii?