Copiii sunt mai curajosi, mai increzatori decat adultii si se bucura sincer de fiecare moment. Noi, ca si adulti, realizam la un moment dat in viata nostra ca am pierdut bucuria si inocenta copilariei si ne straduim sa readucem acele trairi minunate.

Iata 10 lucruri pe care ar fi bine sa le reinvatam de la copiii nostri pentru a ne petrece viata frumos:

Stiai ca citirea unui carti interesante declanseaza modificari in functionarea creierului, care pot dura cel putin cinci zile dupa incheierea lecturii?

Noi am descoperit mai mult de 100 carti captivante!

Vezi recomandarea zilei!

Joaca ne umple de energie si ne readuce la viata

Joaca deschide noi posibilitati si ne umple de optimism. Ne incarca cu energie si ne insufleteste.

Copiii se joaca afara de dimineata pana seara, alearga pana nu mai au suflu si obrajii li se inrosesc.

Joaca aduce fericire si buna-dispozitie. Pe de alta parte poti considera joaca o veritabila sesiune de fitness.

Razi din toata inima

O zi fara un zambet este o zi pierduta.

Copiii au abilitatea de a gasi ceva distractiv in tot ceea ce ii inconjoara. In plus, rasul este molipsitor si puteti aduce bucurie si celor din jur.

Stiai ca figurinele LEGO depasesc populatia Pamantului?

Oare cine are cele mai multe modele de LEGO?

Vezi ce iti mai recomandam!

Fiecare zi aduce un nou inceput

Nu-i asa ca ar fi frumos ca fiecare zi sa inceapa de la zero, sa nu aduca cu ea lucruri si probleme nerezolvate din trecut?

Pentru copii fiecare zi este un nou inceput, ofera oportunitati, aventura si bucurii noi. Copiii nu cara dupa ei bagaje de pe o zi pe alta.

Fii curajos

Copiii au curajul sa incerce mereu lucruri noi, pe care nu le-au mai experimentat. Lor nu le este teama de esec sau umilinta pentru ca nu au mai trait aceste stari. Ei sunt determinati si nu cunosc limite.

Bucura-te de lucrurile marunte

„Bucura-te de lucrurile marunte; intr-o buna-zi, cand vei privi inapoi, itit vei da sema ca erau lucruri mari”.

Copiii gasesc momente de uimire in fiecare lucru care ii inconjoara. Pot gasi interesante lucruri pe care noi, adultii, nici nu le mai bagam de seama. Pot gasi inspiratie si bucurie in lucruri de care noi, cei mari, am uitat de mult.

Fii mai atent la detaliile care te inconjoara si te vei bucura din nou ca un copil.

Fii creativ

Copiii nostri sunt capabili sa se implice intr-un proiect de creatie ore intregi fara intrerupere. Fie ca este vorba de un desen, de modelaj sau de constructii in nisip, copiii sunt extrem de meticulosi si atenti la actul lor creativ. Cati dintre noi mai gasesc bucurie intr-un act de creatie fara mare insemnatate, doar pentru simpla distractie?

Fa-ti prieteni fara a fi manat de interese

Copiii isi fac prieteni noi cu usurinta, leaga prietenii fara sa tina cont de preconceptii si isi impart bucuria. Cu cat au mai multi prieteni, cu atat mai bine. Copiii se adapteaza cu usurinta unor grupuri noi, gasind o reala bucurie sa joace noi jocuri si sa ia parte la activitati noi.

Fii eroul vietii tale, nu victima

Cand povesteste un copil, de obicei ei sunt eroii actiunii, lumea se invarte in jurul lor.

Pe masura ce inaintam in varsta, pentru a nu deveni egoisti si laudarosi, incercam sa minimalizam abilitatile si realizarile noastre. De multe ori ajungem sa ne subapreciem si sa-i supraevaluam pe cei din jurul nostru. Cu toate ca modestia este o calitate admirabila, trebuie sa ne cunoastem adevarata valoare.

Cicatricile sunt semne de putere si supravietuire

Cand un copil se taie sau are o fractura el devine eroul clasei, un supravietuitor. Toti vor sa-i vada semnele traumatismului, cicatricile. Copilul poarta cicatricile cu mandrie.

Pe masura ce inaintam in varsta, incepem sa ne ascundem cicatricile, durerile si slabiciunile pentru a nu inspira mila sau a dezamagi.

Incearca mereu lucruri noi

Copiilor nu le este teama sa incerce mereu lucruri noi, necunoscute de ei pana atunci.

Adultii stau de cele mai multe ori in zona de confort, in siguranta, ferindu-se de necunoscut. Aventurati-va precum copiii si va veti redescoperi, veti retrai bucuria de a redeveni copil!


Articolul primit 4.8 stele din 5 posibile si a fost considerat folositor de 130 mamici si tatici
- Publicat: Update: 2024-07-23 -

Trimite si prietenilor tai


Citeste si alte articole din categoria lifestyle


Ai vazut ultimele colectii?